Kezdőlap  »  Hírek  »  SZÍVÜNK NAPJA – a Szív Világnapja

SZÍVÜNK NAPJA – a Szív Világnapja

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 év óta a világon mindenütt egyszerre (2019-ben: szeptember 22-én)rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal.
A Szívünk Napján a szervezők, az életmódváltást népszerűsítették: több mozgás, a dohányzás elhagyása, egészségesebb táplálkozás.

Helyszín: Budapest, Millenáris Park “B” Épület

A szervezők az idén elsősorban az újraélesztésre és a hirtelen szívhalálra hívták fel a figyelmet. A helyszínen a látogatók megtanulhatták, hogyan kell szakszerűen végezni az újraélesztést, megismerhették a TEVAgy a hős egészségnevelési programot, illetve megtekinthették az Országos Mentőszolgálat interaktív bemutatóját is. A mozgás egészségmegőrző szerepére is figyelmet fordítottak, erősítve azt a hitvallást: hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt.

A programok felépítése, összetettsége az alábbiak szerint alakult:

❤ Szakmai előadások
❤ Véradás
❤ Orvosi konzultáció
❤ Újraélesztés
❤ Túlélési ismeretek
❤ SzívSN Egészséglabirintus
❤ Sportprogramok
❤ Tekerj a szívedért!

 

Forrás: szivunknapja.hu


Címkék