Kezdőlap  »  Kuratóriumi változások  »  Kuratóriumi változás – 2008.11.06

Kuratóriumi változás – 2008.11.06

Ezúton adunk tájékoztatást arról, hogy átalakult a Szív a Szívért Alapítvány kuratóriuma.

2008. november 06-án megtartott kuratóriumi ülésen Dolgos László alapító tájékoztatta a megjelenteket, hogy az Alapítvány elnöke Dr. Hancz Csaba írásban lemondott, továbbá Németh Alajos titkár is többször jelezte szóban lemondását.
Dolgos László tájékoztatta a kuratóriumi tagokat, hogy alapítói minőségében elfogadta a lemondásokat. Egyúttal kérte a tagok javaslatait a jövőbeni feladatok elvégzésére alkalmas személyek jelölésére.

Dolgos László az előzetes jelölések és a helyszíni egyeztetések után a Szív a Szívért Alapítvány elnökének Lengyel Tibort, titkárának Matuszka Lászlónét javasolta.

Ezután javaslatot tett a kuratóriumi tagokra:

Prof. Dr. Szabó Zoltán tiszteletbeli elnök,
Erath Antal,
Pamperné Katona Irén,
Omichl Gyula,
Cserháti Sándor,
Kutikáné Orosz Anna,
Kamarás Miklósné,
Szabó Pál,
Jenei Pálné

A jelenlévők egyhangúan megszavazták a új kuratóriumi tagokat.

A megválasztott elnök javaslatot tett a négy utalványozó (pénzfelvevő) személyére, akik jogosultak arra, hogy a bankszámláról pénzt vehessenek fel, illetve átutalásokat aláírjanak:

Lengyel Tibor, Matuszka Lászlóné, Szabó Pál, Omischl Gyula

A jelenlévők egyhangúan megszavazták fenti kuratóriumi tagokat.

Pár szóval bemutatjuk az új kuratóriumi tisztségviselőket:

Lengyel Tibor már 10 éve segíti a kuratórium munkáját, mint kuratóriumi tag. Felveszi a kapcsolatot a szívtranszplantáltakat gondozó intézettel (GOKI). Az ügyiratok zökkenőmentes átvezetéséhez segítséget nyújt (Bíróság, OTP).
Matuszka Lászlóné már 7 és fél éve figyelemmel kíséri az alapítvány munkáját, illetve a transzplantáltak életét, mivel férje ekkor kapott új szívet. Gazdasági területen dolgozott, mint pénzügyi előadó, most már nyugdíjas. Találkozók szervezéséhez segítséget nyújtana. Szeretne a jelenlegi honlap készítéséhez anyagot gyűjteni, tájékoztatást adni a transzplantáltak programjairól.
Erath Antal 3 éve kapott új szívet. Segíteni szeretné a kuratórium munkáját. Szeretné a kórházzal a kapcsolatot tartani, hogy az új transzplantáltakról tájékoztatást kapjon az alapítvány.
Omischl Gyula 6 éve kapott új szívet. Jó kapcsolata van a transzplantáltakkal, így problémájukat tolmácsolhatja a kuratórium felé.
Pamperné Katona Irén 3 éve Bécsben kapott új szívet. Ő is hatékonyan szeretne részt venni a kuratórium munkájában. Könyvelőként dolgozott, így a gazdasági feladatokban is tud tanácsot adni. Az új kuratórium belső ellenőri feladatokkal bízta meg.
Kutikáné Orosz Anna interneten, Kamarás Miklósné telefonon közölték, hogy folytatják munkájukat a kuratóriumban, és támogatásukról biztosították az új kuratórium felállását.

Az alapítvány okiratában az alábbi módosításra került sor:

A Szív a Szívért Alapítvány célja:
“Az alapítvány anyagi és erkölcsi támogatást nyújtása a szívtranszplantáltak (újszívesek) részére.
Az alapítvány a már transzplantáltak megsegítése, életesélyeinek növelése érdekében anyagi lehetőségeihez mérten támogatást adhat.
Az alapítvány transzplantáltak részére találkozókat finanszírozhat anyagi lehetőségei szerint. Ily módon hozzájáruljon a transzplantáltak gyógyulásához, amíg erre az Alapítvány forrásai fedezetet biztosítanak.
Mivel az újszívesek az ország különböző részén élnek, így mód van arra, hogy 3 napig együtt legyenek, megbeszéljék problémájukat, egymásnak életkedvet adjanak. Az alapítvány pedig programot biztosít. részükre.”

Kedves transzplantáltak kérünk benneteket, hogy Ti is támogassátok az Alapítványt. Ennek módja az SZJA 1 %-ának gyűjtése. Ehhez mellékeljük az 1%-ra vonatkozó felhívásunkat.
Amennyiben Te, hozzátartozóid vagy barátaid ismernek olyan személyeket, illetve vállalkozásokat, akiknek módjában áll, hogy alapítványunkat erejükhöz mérten segítsék, kérjük vedd fel velük a kapcsolatot, hogy egy nemes cél érdekében alapítványunkat anyagilag támogathassák.
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek az alapítvány nevében

Lengyel Tibor elnök

Tel: 06309319477
Email: tibor.lengyel@mkoe.hu

Matuszka Lászlóné titkár   

Tel: 06204192444, 0629335315
Email: m.matuszka@freemail.hu


Címkék