Kezdőlap  »  Hírek  »  Koronavírus tájékoztató – GOKI

Koronavírus tájékoztató – GOKI

A koronavírus világjárvány (pandémia) kezeléséhez, az egészségügyi szolgáltatók is az elsők között tették meg rendkívüli működési intézkedéseiket. A napokban a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) is drasztikus változásokat jelentett be: a kórház épülete előtt kötelező belépési- és szűrési pontot állított fel, hermetikusan szétválasztotta az ambuláns- és fekvőbeteg ellátást, nem fogadja a panaszmentes- időszakos kontrollra érkezőket. A részletes tudnivalók a GOKI weboldalán érhetők el:  http://www.gokvi.hu

A speciális ambulanciák (HTX, GUCH, ICD, Diabetológia) vezetői saját hatáskörben döntenek a veszélyhelyzeti gondozási protokolljukról.
A szívtranszplantáltakat érintő új tudnivalókkal kapcsolatban a HTX ambulancia vezetője, dr. Balogh Orsolya adta ki a következő tájékoztatást:

Kedves betegeink!
Mint már a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet korábbi hirdetményeiben olvashatták, a betegellátás rendje jelentősen megváltozott. A járvány miatt valamennyi halasztható vizitet és kórházi felvételt elnapoltunk, illetve elnapolunk, ameddig az szükséges. Betegeinket erről folyamatosan telefonon és levél formájában értesítjük. Csak annak kell kontrollra jönnie, akinek az valamilyen, a kezelőorvos által nyomósnak tartott indok miatt feltétlenül szükséges. Eben az esetben viszont kérjük a következők figyelembe vételét:

a mai naptól minden beteg, beleértve a szívtranszplantáltakat is, csak a főbejárat előtt parkoló szűrőbuszon keresztül léphet az épületbe. A transzplantált betegek elsőbbséget élveznek, erről az ott szolgálatot teljesítő kollégák tudnak. Kérem, hogy jelezzék ezt feléjük!
Csak FFP2/FFP3 maszkban érkezhetnek (hagyományos nevén 3M-es maszk). Amennyiben nincs ilyen otthon, azt a betegfelvételnél azonnal jelezzék! Addig is sima szájmaszk és kesztyű használata kötelező!
Az ambuláns betegeket ezt követően a földszinten ideiglenesen kialakított Transzplantációs Ambulancián (16. vizsgáló – váró, 17. vizsgáló – rendelő) látjuk el. Az ambuláns vizsgálatokat gondozó orvostól függetlenül dr. Balogh Orsolya végzi, a többi gondozó orvos nem lát el ambuláns tevékenységet!
Az osztályos felvételre kerülő betegek ellátása, vizsgálata (EKG, vérvétel, stb.) a mai naptól az osztályon történik. Az osztályos munkában szakorvosként dr. Pál Mátyás, dr. Piróth Zsolt és dr. Takács Péter vesz részt, a szakorvosjelölt továbbra is dr. Bányai Máté.

A korábbi Transzplantációs Ambulanciára (3. emelet, 308. szoba) bemenni semmilyen indokkal nem lehet!

Az osztályt elhagyni a benntartózkodás alatt szigorúan tilos! Igyekszünk a kórházi kezelés hosszát és az ambuláns kontroll időtartamát is a minimálisra csökkenteni.
Fülöp Angéla csak sürgősségi betegellátásban vesz részt, transzplantációs koordinátori munkája egyelőre szünetel. Kérem ezért, hogy kérdés, kérés, probléma esetén Fényes Ildikót, indokolt esetben kezelőorvosukat keressék!
Minden betegünket ellátjuk a kimaradó kontrollok idejére is a szükséges mennyiségű recepttel.

Kérem vigyázzanak magukra, és ha megtehetik, maradjanak otthon!

Balogh Orsolya

 

Az eredeti bejegyzés az alábbi helyen tekinthető meg:

https://www.facebook.com/groups/261384583971757/

 


Címkék