Szívünk Napja 2012

A Szívünk Napja elõtt, szeptember 22-én is erre hívják fel a figyelmet a kardiológusok, akik a Margitszigeti Atlétikai Centrumban várják 14:00-tól egy könnyed, közös sétára a mozogni vágyókat. Ezzel szeretnének emlékeztetni mindenkit arra, hogy már napi 30 perc séta elegendõ ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk szívünk egészsége érdekében.

A Szívünk Napján igénybe vehetõ ingyenes szûrõvizsgálatok (vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint mérés) és szakorvosi tanácsadás révén a felnõttek megtudhatják, hogy milyen állapotban is van szívük valójában, és mit kell tenniük az egészségmegõrzésük érdekében. A szûréseken és tanácsadáson kívül a látogatók megismerhetik az újraélesztés technikáját, szakembertõl kaphatnak segítséget azok, akik le szeretnének szokni a dohányzásról, egészségesebben táplálkoznának, és a számukra megfelelõ sportot keresik. A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói pedig a gyermekek elé varázsolják az elsõsegélynyújtás világát.

Természetesen szórakoztató programok egész sora is várja a Szív Világnapján ünnepelni vágyó felnõtteket és gyermekeket egyaránt. A rendezvényre kilátogatók jó kedvérõl többek között salsa, capoeira, aerobic és thai chi bemutatók, Katus Attila, valamint Vastag Csaba sztárfellépõ gondoskodnak. Ezek mellett kicsik és nagyok találkozhatnak a Barátok Közt sorozat közismert szereplõivel is. A reggel 10 órától kezdõdõ programok sorát a Republic zenekar koncertje zárja.

Az immár hagyományosan, évente megrendezésre kerülõ ingyenes eseménynek ezúttal is a budapesti Városliget ad otthont. A Petõfi Csarnok melletti rendezvény házigazdái Détár Enikõ és Rékasi Károly lesznek. Találkozzunk szeptember 30-án a Városligetben, a Szívünk Napján! További információért látogasson el a www.szivunk-napja.hu vagy a www.facebook.com/szivunknapja weboldalakra.

Letölthetõ dokumentum: Szivunk_Napja_2012.doc