Sajtóhírek a 2009. évi debreceni találkozóról

Kisalföld.hu: Kevés szívet ajánlanak fel
Harcsás Judit - 2009.07.06.

Megyénkbõl a lapunkban már bemutatott Trajtlerné Herczeg Zsuzsa Gyõrbõl, Molnár Zoltán Kapuvárról, valamint Németh Alajos Sopronból vett részt a háromnapos programon, amelyben éppúgy helyet kapott az orvosi, ismeretterjesztõ elõadás, mint a bowling, a darts vagy a hortobágyi kiruccanás. Egyszóval a szívtranszplantáltak, hazánkban szám szerint kilencvenen, kezükbe vették a sorsukat és magukon is szeretnének némiképp segíteni. Beszédes, miszerint csupán a harmaduk tudott eljönni, s ennek oka nagyrészt egészségügyi állapotukkal magyarázható.

 

Kisalföld.hu: Szívtranszplantáltak találkozója Debrecenben
Harcsás Judit - 2009.07.03.

Debrecen-Gyõr - Kevés a donor, legalábbis a jelenleginél jóval több kellene, - ez is elhangzott pénteken este, a szívtranszplantáltak országos találkozójának nyitóelõadásán. A szervezõ Szív a Szívért Alapítvány tagjai mégis úgy érzik, törekvésük, a szervátültetettek anyagi és erkölcsi támogatása, valamint az orvosok bevonása ezekbe a programokba mégsem hiábavaló, s ébren tartja a társadalom lelkiismeretét. Irány a teljes cikk

 

Debreceni napló: A"17 éves elsõk" reményt adtak
A múlt hét végén Debrecenben tartotta országos találkozóját a Szív a Szívért alapítvány. - Sajnos online cikk nincs, csak szkennelt formában. Itt lehet elolvasni.

 

Mennyi az annyi?

A szívsebészetet, így a szívtranszplantációt is rendkívül hátrányosan érinti a jelenlegi, 70 százalékosra behatárolt egészségügyi korlátozás. Dr. Papp Csaba, a Debreceni Szívsebészeti Klinika aneszteziológus fõorvosa pontos összeg nélkül elmondta, maga a mûtét nem kerülne többe egy szívmûtétnél, ám az elõkészítés és az operációt követõ kezelés összöltsége a másfél-kétmillió forinttól elérheti akár a tízmillió forintot is.