Hírek

Kedves Transzplantáltak!

Ezúton tájékoztatunk benneteket, hogy átalakult a Szív a Szívért Alapítvány kuratóriuma. 2008.november 06-án megtartott kuratóriumi ülésen Dolgos László alapító tájékoztatta a megjelenteket, hogy dr Hancz Csaba elnök írásban lemondott. Továbbá közölte, hogy Németh Alajos többször szóban jelezte lemondását.

 

Dolgos László közölte a kuratóriumi tagokkal a kialakult helyzetet, és kérte javaslatukat a jövõbeni feladatok elvégzésére alkalmas személyek jelölésére.

Szív a Szívért Alapítvány elnökének Lengyel Tibort, titkárának Matuszka Lászlónét javasolta az elõzetes egyeztetések alapján.

Ezután javaslatot tett a kuratóriumi tagokra:

Elnök:  Lengyel Tibor
Titkár:
  Matuszka Lászlóné
Tagok:  dr Szabó Zoltán tiszteletbeli elnök, Erath Antal, Pamperné Katona Irén,
              Omichl Gyula, Cserháti Sándor, Kutikáné Orosz Anna, Kamarás Miklósné,
             
Szabó Pál, Jenei Pálné

A jelenlévõk egyhangúan megszavazták a új kuratóriumi tagokat.

A megválasztott elnök javaslatot tett a négy utalványozó (pénzfelvevõ) személyére, akik jogosultak arra, hogy a bankszámláról pénzt vehessenek fel, illetve átutalásokat aláírjanak.

           Lengyel Tibor, Matuszka Lászlóné, Szabó Pál, Omischl Gyula

A jelenlévõk egyhangúan megszavazták fenti kuratóriumi tagokat.

Pár szóval bemutatjuk az új kuratóriumi tagokat:

Lengyel Tibor már 10 éve segíti a kuratórium munkáját, mint kuratóriumi tag. Felveszi a kapcsolatot a szívtranszplantáltakat gondozó intézettel. (GOKI) . Az ügyiratok zökkenõmentes átvezetéséhez segítséget nyújt(Bíróság, OTP).

Matuszka Lászlóné már 7 és fél  éve figyelemmel kíséri az alapítvány munkáját, illetve a transzplantáltak életét, mivel férje ekkor kapott új szívet. Gazdasági területen dolgozott, mint pénzügyi elõadó, most már nyugdíjas. Találkozók szervezéséhez segítséget nyújtana. Szeretne a jelenlegi honlap készítéséhez anyagot gyûjteni, tájékoztatást adni a transzplantáltak programjairól.

Erath Antal 3 éve kapott új szívet. Segíteni szeretné a kuratórium munkáját. Szeretné a kórházzal a kapcsolatot tartani, hogy az új transzplantáltakról tájékoztatást kapjon az alapítvány.

Omischl Gyula 6 éve kapott szívet új szívet. Jó kapcsolata van a transzplantáltakkal, így  problémájukat tolmácsolhatja a kuratórium felé.

Pamperné Katona Irén 3 éve Bécsben kapott új szívet. Õ is hatékonyan szeretne részt venni a kuratórium munkájában. Könyvelõként dolgozott, így a gazdasági feladatokban is tud tanácsot adni. Az új kuratórium belsõ ellenõri feladatokkal bízta meg.

Kutikáné Orosz  Anna  interneten és Kamarás Miklósné telefonon   közölték, hogy folytatják munkájukat a kuratóriumban, és támogatásukról biztosították az új kuratórium felállását.

 

Az alapítvány okiratában az alábbi módosításra került sor:

A Szív a Szívért Alapítvány célja:

Az alapítvány anyagi és erkölcsi támogatást nyújtása a szívtranszplantáltak (újszívesek) részére.

Az alapítvány a már transzplantáltak megsegítése, életesélyeinek növelése  érdekében

anyagi lehetõségeihez mérten támogatást adhat.

Az alapítvány transzplantáltak részére találkozókat finanszírozhat anyagi lehetõségei szerint. Ily módon hozzájáruljon a transzplantáltak gyógyulásához, amíg erre az Alapítvány forrásai fedezetet biztosítanak.

Mivel az újszívesek az ország különbözõ részén élnek, így mód van arra, hogy 3 napig együtt legyenek, megbeszéljék problémájukat, egymásnak életkedvet adjanak. Az alapítvány pedig programot biztosít. részükre.

Kedves transzplantáltak kérünk benneteket, hogy Ti is támogassátok az Alapítványt. Ennek módja az SZJA 1 %-ának gyûjtése. Ehhez mellékeljük az 1%-ra vonatkozó felhívásunkat.

Amennyiben Te, hozzátartozóid vagy barátaid ismernek olyan személyeket, illetve vállalkozásokat, akiknek módjában áll, hogy alapítványunkat erejükhöz mérten segítsék, kérjük vedd fel velük a kapcsolatot, hogy egy nemes cél érdekében alapítványunkat anyagilag támogathassák.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk Neked és hozzátartozóidnak  az alapítvány nevében          

Lengyel Tibor elnök                                                    Matuszka Lászlóné titkár
Tel:   06309319477                                                    Tel: 06204192444, 0629335315
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                                     Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.