Szívtranszplantáltak 2017. évi találkozója

A Szív a Szívért Alapítvány június 9-12. között Székesfehérvár- Agárdon rendezte meg a szívtranszplantáltak 2017. évi találkozóját. A részvételrekord létszámú volt, minden hasonló, korábbi rendezvénynél többen vettünk részt.

A találkozó programjain belül kiemelt helyen szerepelt az„Orvos-Beteg” konferencia, mely a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata dísztermében került megrendezésre. Az önkormányzat nagyszerű házigazdaként és támogatóként segítette a jubileumi értekezlet sikerét, amelyet természetesen az előadók prezentációi, hozzászólásai tettek impozánsan színvonalassá. Az előadók, vendégek:Östör Annamária az önkormányzat tanácsnok asszonya,aki házigazdaként köszöntötte a konferencia résztvevői, majd Díszoklevelet adott át Koncz Antalnak, Prof. Dr. Merkely Béla, Prof. Dr. Szabolcs Zoltán, Prof. Dr. Bodor Elek, Dr. Csikós Csaba (Szf.), Dr. Hartyánszky István, Dr. Balogh Orsolya, Dr. Sax Balázs, Dr. Sziliczei Erzsébet (Szf.), Dr. Habon Tamás (Pécs), Berente Judit (MSZSZ) Kreisz Andrea dietetológus.A konferencia meghívott vendégei voltak természetesen az alapítók, a szívtranszplantációs koordinátorok, valamint az utógondozásban részt vevő asszisztensek és a szociális munkatárs.

Az értekezlet moderátori feladatait Erdős László (az alapítvány titkára) látta el.

 

A konferencia második felvonása a Magyar Király Hotel éttermében folytatódott az ünnepi ebéddel. Az igen jóleső gasztronómiai esemény közben, majd utána is volt lehetőség kötetlen beszélgetésekre orvosainkkal és a meghívott vendégekkel is.

A találkozó résztvevői szellemi- és testi táplálékkal immáron egyaránt felvértezve várták a további programokat.

 

A találkozó bázisa és egyben szállása Agárdon a VVSI Sport Hotelben volt. A Hotel saját étteremmel, közvetlen tóparti sétánnyal és stranddal rendelkezik. Kétágyas és családi szobákban történt az elhelyezés, ezen felül rendelkezésre állt egy igen nagy közösségi terem. Mindezek kiváló helyszínei voltak a pihenésnek, a diszkrét egyéni vagy kiscsoportos programoknak, csakúgy, mint a személyes- és közösségi beszélgetéseknek, ismerkedéseknek.

 

A hivatalos konferencia előtt és után, érdekes és változatos szervezett, művelő-szórakoztató programok következtek.A „fizikusok”; aBory vár megtekintése és történetébe egy kis bekukkantás; Székesfehérvár történelmi belvárosának megcsodálása; egy kis történelmi időutazás Tác-Gorsiumba a római kori ásatások helyszínére; hajókirándulás a Velencei tavon; Pákozdi Katonai Emlékpark meglátogatása.

Az estek hangulatát Szabó Ádám tangóharmonika zenéje, Szabó Tímea zenés-ének estje és mi magunk tettük felejthetetlenné.

Legvégül az egyéni szerveződésű szabadprogramok tették teljessé és kitöltötté a találkozó teljes időtartamát.

 

A résztvevő szemével azt mondhatom (írhatom), hogy a 2017. évi találkozó maradandó emlékeket és pozitív élményeket adott. Egyszerre volt komoly, alaposan megszervezett, majd laza hangvételű és könnyed. Korai ébredésű, feszes lebonyolítású, majd hangos és éjszakába nyúló. Jó volt a hangulata, és mint tudjuk a jó hangulatnak nincs konkrét receptje. Mindennek (szervezés, körülmények, programok) és mindenkinek (alapítvány, szervező(k), résztvevők, vendégek) össze kell állnia. Ez most sikerült, köszönet érte elsősorban a szervező(k)nek, kiemelten Erdős Lászlónak és feleségének, Sacinak. Köszönet az alapítvány munkatársainak és mindenkinek, aki csak egy kicsit is tett a találkozóért, hozzájárult annak sikeréhez.

 

  1. 06. 17.

Ocsovai László szívtranszplantált