Kezdőlap  »  Hírek  »  Agárd – MOHOSZ regionális találkozó – 2019.

Agárd – MOHOSZ regionális találkozó – 2019.

Ha elérkezik szeptember első hétvégéje, akkor irány a MOHOSZ agárdi horgásztanyája.
A Szív a Szívért Alapítvány idén, 2019-ben, immár negyedik alkalommal rendezte meg a szívtranszplantáltak velencei-tavi regionális találkozóját.

Az Alapítvány tudatos célkitűzése és gyakorlata, hogy az éves „Orvos- Beteg” találkozókat, valamint az egyedi regionális találkozókat változatos-, különböző helyszíneken, “pörgős” programokkal rendezze meg. Egyetlen kivétel ez alól, az Agárd- MOHOSZ regionális találkozó. Ez a rendezvény maga az állandóság, a természetközeliség, a pihenés, a kiszámíthatóság és a családiasság. Így volt ez idén is.
A rendezvény szervezője Erdős László (az Alapítvány titkára) volt, a lebonyolítást pedig -mint mindig- Erdősné Saci és Erdős László vállalta magára. Az Alapítvány Titkára még négy évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot a MOHOSZ (Magyar Országos Horgász Szövetség) Velencei-tavi Kirendeltség vezetőjével, kérve, hogy biztosítson helyszínt a szívtranszplantáltaknak egy kis összejövetelre. A kirendeltség vezetője azóta is biztosítja a helyet és a szolgáltatásokat minden szeptember első hétvégéjének szombati napjára, a MOHOSZ Agárdi Horgásztanyán. A horgásztanyán kulturált körülmények között lehet bográcsozni és étkezni, valamint a szívtranszplantáltak és hozzátartozóik számára ingyenes a csónakázás és a horgászat is.

A tanya a Velencei-tó déli partján található természetes, szép környezetben, ahonnan a tó legjobb horgászhelyei könnyen megközelíthetők. A Velencei-tó 1974-ben lett a horgászok tava, ettől az időponttól kezdődően a halászati jog hasznosítója a Magyar Országos Horgász Szövetség. A vízterületét tekintve (2.300 hektár) a Velencei-tó a Balaton után Magyarország második legnagyobb természetes tava. A tó hossza 10 km, legnagyobb szélessége 3,5 km, míg átlagos vízmélysége 1,6 méter, partvonalának hossza 28,5 km. Ma a tó 23 km2-es területből 10 km2-t borítanak nádasok. A Velencei-tó nyugati részén, a dinnyési nagy csónakkikötő szomszédságában található a MOHOSZ Velencei-tavi Kirendeltsége és Horgásztanyája.

A találkozó a résztvevőkről szól. Nincs irányított program, nincs kötöttség, nincs sietség. Van viszont rengeteg beszélgetés, csónakázás, horgászás, asztalitenisz, egyéni kikapcsolódás. Mindenki megtalálhatja a maga számára legmegfelelőbb elfoglaltságot. Ez a nyugalom és gondnélküliség, sajnos nem vonatkozik a két szakácsra (Goldsmann Judit és Domonkos István) és a szervezőkre (Erdős házaspár). Ők -bár megpróbálnak kikapcsolódni is- valójában végig dolgozzák az egész napot. Eseti segítséget kapnak innen is, onnan is, de a vendéglátás terhe végig az ő vállukat nyomja. A találkozóra -a kezdeti szerveződési nehézségek után- végül is szép számú társaság jött össze. Megjelent Dr. Szabolcs Zoltán professzor Úr is, aki a Transzplantációs Munkacsoport vezetője, és a Szív a Szívért Alapítvány elnöke is. Nagyon érdekes és közvetlen beszélgetéseket folytatott egyénekkel, kiscsoportokkal, valamint tartott egy előadást a szívtranszplantáció 2019. évi aktuális állapotáról is. A professzor Úr előadása előtt Erdős László is tartott egy rövid tájékoztatót az Alapítvány idei tevékenységéről.

A rendezvényünkről, mint minden évben a székesfehérvári média is tudósított.

A rendezvény csak egy napos, de egyéni költségvállalással, korlátozott számban lehet szállást is igényelni.
A résztvevők utólagos visszajelzései szerint, az idei találkozó is jól sikerült, mindenki jól érezte magát. Sikerült megőrizni a korábbi években kialakult, csak ezt a rendezvényt jellemző sajátosan jóérzésű hangulatot.

Szív a Szívért Alapítvány


Címkék